nieuws

Sint-Pieters-Leeuw focusgemeente in 2017

Sint-Pieters-Leeuw wordt de 'focusgemeente' voor het Gordelfestival 2017. Daarvoor heeft de gemeente meer dan genoeg troeven in huis: een breed aanbod voor fietsers en wandelaars, een rijke geschiedenis en heel wat aantrekkelijke locaties, zoals het kasteel van Coloma, de Rozentuin en het Park Groenenberg. De eerste twee zullen op 3 september alvast het centrum vormen van een resem sportieve en culturele randanimaties. "Leeuw ademt de centrale boodschap van het Gordelfestival: de Rand is Vlaams en groen", voegt minister voor de Vlaamse Rand Ben Weyts daaraan toe.

Het Provinciedomein Huizingen blijft een centraal trefpunt, en ook de Gordelklassieker, onze 100 km lange fietstocht rond Brussel, zien we terug in 2017. Over de vele andere sportieve en culturele activiteiten verneem je binnenkort meer.

Het Gordelfestival wordt opnieuw georganiseerd door vzw 'de Rand', Sport Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant. Het evenement is in 2017 aan zijn vijfde editie toe. Aan de de jongste editie namen zo'n 16.000 personen deel.