Dilbeek

In focusgemeente Dilbeek staan heel wat leuke activiteiten op het programma!

 

Verschillende gebouwen openen hun deuren voor de urban trail Dilbeek loopt: het cultureel centrum, de kunstacademie, educatieve boerderij Het Neerhof... Dilbeek loopt is de ideale manier om de focusgemeente te leren kennen! (dit is een betalende activiteit)


Recreatieve fietsers
kunnen de streek rond Dilbeek verkennen tijdens de cultuurtochten van 20 en 40 km of de Proef-de-streekroute van 60 km.


Voor geoefende fietsers staan 2 wielertochten op het programma. Fiets mee met de Gordelklassieker of Omloop de Groene Gordel en ontdek de veelzijdige Vlaamse Rand. (dit zijn betalende activiteiten)

  • Kies je voor de Gordelklassieker, dan fiets je 100 km in professioneel begeleide pelotons aan een vaste gemiddelde snelheid van 23, 25, 27 of 29 km/u. Pik snel aan bij het peloton van jouw keuze!
  • Fiets je liever niet in peloton? Schrijf je dan in voor Omloop de Groene Gordel. Je kan kiezen uit een rit van 100 of 140 km. Het parcours is heuvelachtig, met het zwaartepunt in de glooiende streek rond Overijse.


Wandelaars
kunnen kiezen uit verschillende tochten.

  • De Wolfsputtenwandeling (7 km) leidt je door het prachtige, gevarieerde natuurgebied ‘de Wolfsputten’, een voormalige steengroeve.
  • Het parcours van de Bruegelwandeling (9 km) gidst je door de natuur die Bruegel inspireerde.
  • Kies je voor de Pedemolenwandeling (16 km), dan wandel je door de Pedevallei, langs grote reproducties van schilderijen van Bruegel, richting de oude watermolen.
  • De sportieve wandeling van 23 km combineert al deze routes en bezienswaardigheden.


Ook voor kinderen valt er weer vanalles te beleven in het sport- en speldorp. In het Familie Fit-speeldorp vind je spelletjes en activiteiten voor het hele gezin. Voor de allerjongsten en hun ouders wordt opnieuw een babydorp ingericht met basisbehoeftes zoals eetstoelen, verzorgingstafels en microgolfovens. In het kidsdorp worden leuke workshops georganiseerd.


Jongeren
kunnen terecht in de Urban Village, waar ze de coolste sporten kunnen ontdekken: skaten, freestyle BMX, breakdance... Spektakel gegarandeerd!
We sluiten de dag af met spetterende optredens van Cliché, Mathias Vergels en De Romeo’s.