Huizingen

Het provinciedomein van Huizingen is de ideale locatie voor een leuke dag met het hele gezin.


Tijdens het Gordelfestival zijn kinderen baas! In het VIKdorp hebben de Very Important Kids het namelijk voor het zeggen. Ouders moeten beloven om braaf te zijn terwijl hun kinderen op ontdekkingstocht gaan. Ze leren er bijvoorbeeld lokale producten kennen tijdens kookworkshops en de VIK-nick, een pick-nick voor het hele gezin. 


Naast het VIK-dorp wordt ook een heus springkastelendorp opgezet, met leuke springkastelen in alle kleuren van de regenboog! Verder wordt er een stille disco georganiseerd en Vaderklap zorgt voor leuke activiteiten voor vaders en hun kinderen. #LikeMe, Kaatje, Radio Oorwoud en Juf Roos zullen de dag met een knaller afsluiten.

De allerjongsten en hun ouders kunnen terecht in het babydorp, waar alle basisbehoeftes aanwezig zijn (eetstoelen, verzorgingstafels, microgolfovens...). Jonge moeders kunnen er in alle rust borstvoeding geven.


Fietsers kunnen de streek van dichtbij leren kennen tijdens de 'Proef-de-streek'-routes van 20, 40 of 60 km. Onderweg kan je genieten van GRATIS proevertjes in lokale brouwerijen.

Voor wie het iets actiever mag, vertrekken er vanuit Huizingen ook twee mountainbiketochten van 35 en 50 km. Zo kan je offroad de natuur van de Vlaamse Rand verkennen. Er is een bevoorrading voorzien aan de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode.


Wandelaars kunnen de Groene Gordel ontdekken tijdens een prachtige wandeling. Alle wandelingen zijn geschikt voor families, recreanten en geoefende wandelaars.

  • Familiewandeling van 5 km door het Provinciedomein met haar gerestaureerde rotstuin en langs het grondgebied van Brabantse trekpaarden.
  • Herisemwandeling van 10 km richting de papiermolen 'Herisem' in Alsemberg
  • Kasteelwandeling van 12 km richting het kasteel van Beersel. Deze waterburcht is één van de weinige, goed bewaarde voorbeelden van middeleeuwse krijgsbouwkunde in ons land.
  • De erfgoedwandeling van 16 km is een aanrader om de streek te ontdekken. Je wandelt langs de mooiste plekjes van Huizingen, richting de papiermolen ‘Herisem’.