FAQ

Het Gordelfestival vindt plaats in Provinciedomein Huizingen en Dilbeek op zondag 1 september.

Provinciedomein Huizingen, Henry Torleylaan
Dilbeek, Gemeenteplein 1 

Ja, het Gordelfestival is een gratis evenement. Dilbeek en provinciedomein Huizingen zijn gratis toegankelijk en je hoeft niet te betalen voor de activiteiten. Wel vragen we je in te schrijven voor de gratis wandel- en fietstochten. Op die manier ben je verzekerd onderweg! Inschrijven kan via deze link. Ontdek hier alle activiteiten.


Enkel de Gordelklassieker, Dilbeek loopt en Omloop de Groene Gordel in Dilbeek zijn betalende activiteiten. Als je vooraf inschrijft, geniet je van het voordeeltarief. Aarzel niet en schrijf je hier in! 

Ja, wees welkom! Zowel in Huizingen als Dilbeek zetten we volop in op toegankelijkheid. Ook assistentie- en blindegeleidehonden zijn uiteraard welkom. Meer info vind je op deze pagina.

 

De wandelingen in Dilbeek zijn niet toegankelijk voor rolstoelen, door de trappen en modderige, smalle wegen op het parcours.

In Huizingen kan je deelnemen aan de familiewandeling (5 km), al is het Provinciedomein heuvelachtig.  

We willen zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen: laat 'koning auto' thuis en neem je fiets richting Dilbeek en Huizingen. Of maak gebruik van het openbaar vervoer, indien mogelijk.

Er is parking voorzien voor wie met de auto komt, maar hou er rekening mee dat deze (snel) volzet kunnen zijn. 

Ga naar de mobiliteitspagina en plan je route. 

Heb je dringend medische hulp nodig? Bel dan meteen naar 112.

Je kan op voorhand de app 112 BE downloaden, voor dringende medische
hulp onderweg. De hulpverleners krijgen direct jouw exacte locatie door. Deze app is non-stop actief, dus ook als je er de volgende weken terug op uit trekt. Je kan de app hier gratis downloaden.

 

Voor mechanische of niet-dringende medische hulp onderweg kan je bellen naar 078/05.10.80. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Zowel in Huizingen als Dilbeek zijn EHBO-posten aanwezig. 

We vragen je om je voor het vertrek gratis in te schrijven, zodat je onderweg verzekerd bent. Zo hebben we alle nodige gegevens ter beschikking.

Je kan ter plaatse inschrijven of op voorhand via deze pagina

Als je deelneemt aan de Gordelklassieker of Omloop de Groene Gordel, ben je verplicht om een helm te dragen.
Neem je deel aan de andere fietstochten, dan is het zeker aangeraden om een helm te dragen.

Neen. Sinds dit jaar kan je de lus rond Brussel opnieuw individueel rijden tijdens Omloop de Groene Gordel. Je kan kiezen uit 100 of 140 km. De start en finish liggen in Dilbeek. Je kan niet onderweg inpikken.