FIETSEN

Mountainbikers op een veldweg

Huizingen

Fietsers kunnen de streek van dichtbij leren kennen tijdens de 'Proef-de-streek'-routes van 25, 45 of 60 km. Onderweg kan je genieten van GRATIS proevertjes in lokale brouwerijen: Oud Beersel, 3 Fonteinen, Den Herberg, Vrijstaat Vanmol, Angerik en Timmermans. Er zijn alcoholvrije alternatieven voorzien. Ga zeker ook eens langs bij 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst', het beste café van België met een ruim aanbod aan geuze en kriek. Deelname is gratis. 
OPGELET! In elke brouwerij worden proevertjes aangeboden. U dient echter ten allen tijde rekening te houden met de wegcode en moet er zelf op toezien dat u veilig kan verder fietsen. Overmatige consumptie is ten strengste verboden en op eigen risico. 

Voor wie het iets actiever mag, vertrekken er vanuit Huizingen ook twee mountainbiketochten van 35 en 50 km. Zo kan je offroad de natuur van de Vlaamse Rand verkennen. Je start aan het voetbaldomein aan Sollenbeemd tussen 08u00 en 11u00. Er is een bevoorrading voorzien aan de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode. Na de tocht kan je je mountainbike laten kuisen aan de bikewash. Er zijn kleedkamers en douches aanwezig.

Tervuren

Recreatieve fietsers kunnen de Druivenstreek verkennen tijdens een fietstocht van 25, 40 of 60 km. Je fietst door de Ijsevallei langs uitgestrekte velden en prachtige vergezichten. Uitrusten kan bij de vijver Mariëndal in Overijse en het kasteel van Huldenberg. Onderweg kom je meer te weten over de tafeldruif die in Vlaams-Brabant geteeld wordt. Enkele serristen vertellen je graag meer over de tafeldruif en je kan een bezoekje brengen aan het bezoekerscentrum 'Dru!f'.

Wie houdt van een uitdaging kan zich inschrijven voor de Gordelklassieker, die vertrekt op de markt van Tervuren.

INSCHRIJVEN

Fiets je mee op zondag 2 september? Schrijf je dan voor je vertrek gratis in. Zo ben je onderweg verzekerd. Je kan op voorhand inschrijven via deze pagina of op de dag zelf in Huizingen en Tervuren. 

Je inschrijving is niet bindend. Je kan op de dag zelf nog beslissen aan welke tocht je wil deelnemen. Opgelet: inschrijven is gratis, behalve voor de Gordelklassieker.

!! Deze tochten (behalve de Gordelklassieker) fiets je individueel en zonder begeleiding. Dat betekent dat je steeds de wegcode moet naleven en dus gebruik moet maken van de fietspaden indien aanwezig. Wij voorzien seingevers die helpen voor een veilig verloop. Het dragen van een helm is aangeraden. !!