De Gordelklassieker

100 km

Vertrekpunt: Colomapark, Sint-Pieters-Leeuw

100 km in peloton door de Groene Gordel en de Vlaamse Rand

Terug naar lijst

De Gordelklassieker krijgt dit jaar pas écht de allures van een échte klassieker: in peloton en inclusief motards, fietsbegeleiders, pilootwagens, ambulances, materiaal­wagens… Dankzij de expertise van Cycling Vlaanderen en de Vlaamse Wielerschool beleef je de 100 km als een echte wielerkoers. Een unieke ervaring voor elke geoefende fietser.

De pelotons vertrekken vanuit een heus rennersdorp in het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw en leggen de rit zo goed als non-stop af doorheen het gevarieerde en unieke landschap van de Groene Gordel en de Vlaamse Rand rond Brussel. Op het programma staan twee bevoorradingsstops - onder meer op Vliegveld Grimbergen - en een enscenering van de spectaculaire aankomst van de Brabantse Pijl in Overijse.

Je kan kiezen uit pelotons die aan gemiddelde snelheden van 26 of 28 km per uur rijden. Een geoefend fietser is er twee waard, want het parcours kent enkele flinke heuvels en kuitenbijters in het Pajottenland en in de Druivenstreek. (Net wat te uitdagend? Dan zijn onze Proef de streekroutes misschien iets voor jou.)

Jawel, sporters beleven meer! Tot aan de start op zondag 3 september.

Praktisch

  • Start- en aankomstpunt: domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw.
  • De laatste 6 km naar Provinciedomein Huizingen zijn bepijld en kunnen nog individueel gereden worden.
  • De bevoorradingen in Grimbergen en Overijse omvatten klassieke versnaperingen zoals fruit, chocolade, koekjes/cake, granenreep, energiedrank ... Elke deelnemer krijgt bovendien een gadget mee naar huis.