Huizingen

Wat is er op zondag 2 september te beleven in Huizingen?

Het provinciedomein van Huizingen is de ideale locatie voor een leuke dag met het hele gezin.

Tijdens het Gordelfestival zijn kinderen baas! In het VIKdorp hebben de Very Important Kids het namelijk voor het zeggen! Ouders moeten beloven om braaf te zijn terwijl hun kinderen op ontdekkingstocht gaan. Ze leren er lokale producten kennen tijdens kookworkshops en de VIK-nick, een pick-nick voor het hele gezin. Verder zijn er ook leuke springkastelen, spelletjes en grimeurs.

Naast het VIK-dorp wordt ook een heus sport- en speldorp opgezet, met een klimmuur, een hindernissenparcours en een reuzenlabyrinth. Kaatje, De Helden en de Ketnetband zullen de dag met een knaller afsluiten! 

De allerjongsten en hun ouders kunnen terecht in het babydorp, in samenwerking met Dreambaby. Er worden verzorgingstafels en bedjes voorzien, vzw 'De Rand' organiseert een babycafé waar jonge ouders met elkaar in contact kunnen komen en er worden yogasessies georganiseerd voor het hele gezin. Daarnaast is er een plekje waar moeders in een rustige omgeving borstvoeding kunnen geven.

Wandelaars kunnen de Groene Gordel ontdekken tijdens een prachtige wandeling. Alle wandelingen zijn geschikt voor families, recreanten en geoefende wandelaars.

  • Familiewandeling van 5 km door het Provinciedomein met haar gerestaureerde rotstuin en langs het grondgebied van Brabantse trekpaarden.
  • Herisemwandeling van 10 km richting de papiermolen 'Herisem' in Alsemberg en door het Begijnenbos.
  • Erfgoedwandeling van 15 km richting de papiermolen en het kasteel 'Beaulieu', langs een alpacaboerderij en het Lambiekcentrum in Alsemberg. Je kan deze wandeling aanvatten aan het Lambiekcentrum!
  • Sportieve wandeling van 20 km langs de mooiste plekjes van Huizingen en omstreken. Je kan starten aan het Provinciedomein of aan het Lambiekcentrum in Alsemberg.
  • Aan het Lambiekcentrum in Alsemberg start nog een wandeling van 5 km richting de papiermolen 'Herisem'.
Fietsers kunnen de streek van dichtbij leren kennen tijdens de 'Proef-de-streek'-routes van 25, 45 of 60 km. Onderweg kan je genieten van GRATIS proevertjes in lokale brouwerijen: Oud Beersel, 3 Fonteinen, Den Herberg, Vrijstaat Vanmol, Angerik en Timmermans. Ook kinderen kunnen er kennismaken met (alcoholvrije) streekproducten. Deelname is gratis.
 
Voor wie het iets actiever mag, vertrekken er vanuit Huizingen ook twee mountainbiketochten van 35 en 50 km. Zo kan je offroad de natuur van de Vlaamse Rand verkennen. Er is een bevoorrading voorzien aan de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode.

Ontdek alle activiteiten in Huizingen