nieuws

Volledige programma bekend!

De vijfde editie van het Gordelfestival plaatst opnieuw de Groene Gordel en het Vlaamse karakter van de Rand rond Brussel in de kijker. Net als vorig jaar rijdt de Gordelklassieker een iconische lus van 100 km rond onze hoofdstad. Opmerkelijk is dat deze route voor het eerst ononderbroken in peloton gereden wordt. Deelnemers moeten zich op voorhand inschrijven.

Verder staan er niet alleen tal van sportieve en gezinsvriendelijke themawandelingen, fietsroutes en andere sportieve activiteiten op het programma. Wie deelneemt mag zich ook verwachten aan straattheater, kinderanimatie, Radio 2-livepresentatie én live optredens van enkele grote namen. Sporters beleven meer op 3 september.

Zo treden Stan Van Samang, Kapitein Winokio, Udo en Stefan Dixon aan in het trefpunt Provinciedomein Huizingen. Op de streekproductenmarkt maak je er verder kennis met de smaken van de streek en in het Sportdorp van Sport Vlaanderen met de meest uiteenlopende sporten. Straattheateracts, kinderanimatie en natuurlijk tal van wandel- en fietsroutes maken het feest compleet.

Daarnaast zal Sint-Pieters-Leeuw dit jaar de rol van focusgemeente invullen. Vanuit het trefpunt Colomapark – internationaal bekend omwille van haar Rozentuin – kan je het Pajottenland en de Zennevallei te voet of met de fiets verkennen. Tussendoor is er met optredens van De Geest, Kaatje en Natalia, een avonturendorp en kinderanimatie voor elk wat wils.

Kortom, het Gordelfestival biedt een boeiende dag boordevol activiteiten voor sportievelingen, recreanten, cultuurliefhebbers, gezinnen en levensgenieters. Door deel te nemen ondersteun je het Vlaams karakter van de Vlaamse Rand rond Brussel.

Bekijk hier het volledige programma