nieuws

Gordelfestival gaat door, verspreid over Vlaamse Rand

De 8ste editie van het Gordelfestival gaat door. De organisatie werkt daarvoor aan een alternatief concept dat rekening houdt met alle corona-gerelateerde veiligheidsmaatregelen. Sint-Pieters-Leeuw schuift als voorziene focusgemeente haar programma met een jaartje op en deelname kan na een digitale aanmelding. “We willen iedereen de kans geven om op een veilige manier te genieten van het Vlaamse en groene karakter van de Vlaamse Rand”, aldus Vlaams minister van Sport en Vlaamse Rand Ben Weyts.

Traditiegetrouw is de eerste zondag van september voor mensen binnen en buiten de Vlaamse Rand de afsluiter van de zomer. Naast een sportief gebeuren is het Gordelfestival ook een evenement met positieve aandacht voor het Vlaams karakter van de Rand. Net als alle voorgaande jaren worden er ook dit jaar verschillende wandel- en fietstochten georganiseerd.
Om aan alle veiligheidsmaatregelen te voldoen werkt de organisatie een alternatief concept uit.

Digitaal aanmelden, vooraf of op de dag zelf, wordt de norm. Sint-Pieters-Leeuw schuift als voorziene focusgemeente haar programma met een jaartje op naar 2021. Wie deelneemt kan op zondag 6 september terecht op verschillende locaties, verspreid over de Vlaamse Rand. Net als de traditionele 100 km doorheen de groene Vlaamse Rand kan ook de pelotonformule doorgaan. Vaste start- en aankomstlocaties maken plaats voor rustpunten, waardoor men overal langs het parcours kan inpikken.

Concrete informatie over hoe het alternatieve concept en de gelimiteerde inschrijvingen eruit zullen zien, volgt op een later tijdstip. Wat vaststaat, is dat bewegen, sportief plezier en vergroening van de Rand ook dit jaar centraal zullen staan. “De coronacrisis bracht mensen naar buiten om de eigen streek te ontdekken. Laat onze Vlaamse Rand nu net daarvoor een prachtig kader bieden. Via het Gordelfestival nodigen we iedereen uit de Vlaamse Rand op een veilige manier te beleven.”