Tervuren

Wat is er op zondag 2 september te beleven in Tervuren?

In Gordeltrefpunt Tervuren staan er heel wat leuke activiteiten op het programma.

Het Afrikamuseum opent haar deuren voor de Tourist Run van 6 of 10 km: deelnemers lopen dwars door de vernieuwde hal, die pas in december officiëel geopend wordt. Enkele andere bezienswaardigheden die de lopers op hun route vinden, zijn het Koloniënpaleis,de Panquin-kazerne, de Franse tuinen en de ecologische daktuin van het GITO. Deelname aan de Tourist Run kost €7 bij voorinschrijving en €10 ter plaatse.

Wandelaars kunnen de Vlaamse Rand ontdekken tijdens één van de gratis wandelingen, geschikt voor families, recreanten en geoefende wandelaars. 

  • Eco-wandelingen doorheen Tervuren, Kraainem en Wezembeek, deels begeleid door een gids die meer informatie verschaft over projecten van de Vlaamse Landmaatschappij. Keuze uit 11 of 16 km.
  • Wieltjeswandeling 'op het LEUKSte pad' in het park van Tervuren, toegankelijk voor rolstoelen, rolators en loopfietsjes. Je vindt er leuke spelletjes en raadsels op je pad.
Recreatieve fietsers kunnen de Druivenstreek verkennen tijdens een tocht van 20, 40 of 60 km. Je fietst door de Ijsevallei langs uitgestrekte velden en prachtige vergezichten. De langste tocht passeert aan het kasteel van Huldenberg. Onderweg kom je meer te weten over de tafeldruif die in Vlaams-Brabant geteeld wordt. Voor wie het wat uitdagender mag, kan zich inschrijven voor de Gordelklassieker, die vertrekt op de markt van Tervuren.
 
Voor de kinderen wordt in het park van Tervuren een heus sportdorp opgezet. Kinderen kunnen zich uitleven tijdens streethockey en voetbal, er staan kubb-spellen en springkastelen en zoveel meer! De allerjongsten kunnen terecht in het babydorp, met animatie op maat zoals een mini-labyrinth, hindernissenparcours en voorleeshoekje. Er worden verzorgingstafels en bedjes voorzien, vzw 'De Rand' organiseert een babycafé waar jonge ouders met elkaar in contact kunnen komen en er worden yogasessies georganiseerd voor het hele gezin. Daarnaast is er een plekje waar moeders in een rustige omgeving borstvoeding kunnen geven.
 
Na al het spelen en sporten is het tijd voor leuke optredens van Boembox for kids en Kaatje, in samenwerking met de plaatselijke organisatie 'Hee! Tervuren'. Ondertussen kan je lokale producten leren kennen op de streekproductenmarkt.
's Avonds komen Slagerij Vanderstukken en De Kreuners het Gordelfestival afsluiten in Tervuren!