Wandelen

Wandelaars kunnen de Groene Gordel ontdekken tijdens een prachtige wandeling. Alle wandelingen zijn geschikt voor families, recreanten en geoefende wandelaars.


Huizingen

De wandelingen starten vanuit Provinciedomein Huizingen. De wegen zijn doorgaans breed genoeg voor kinderwagens, maar hou er rekening mee dat je soms over onverharde en modderige wegen moet wandelen.

  • Speciaal voor de kleine stappertjes stippelden we een korte wandeling van 2,5 km uit. De smaakvriendjes wijzen je de weg op een wandeling vol met proevertjes en allerlei lekkers.
  • Familiewandeling van 5 km door het Provinciedomein met haar gerestaureerde rotstuin en langs het grondgebied van Brabantse trekpaarden. Deze wandeling is geschikt voor rolstoelen.
  • Herisemwandeling van 10 km richting de papiermolen 'Herisem' in Alsemberg
  • Kasteelwandeling van 12 km richting het kasteel van Beersel. Deze waterburcht is één van de weinige, goed bewaarde voorbeelden van middeleeuwse krijgsbouwkunde in ons land.
  • De erfgoedwandeling van 16 km is een aanrader om de streek te ontdekken. Je wandelt langs de mooiste plekjes van Huizingen, richting de papiermolen ‘Herisem’.

Dilbeek

De wandelingen starten aan het cultuurcentrum in Dilbeek. De wandelingen zijn niet geschikt voor rolstoelen. Sommige wandelpaden zijn moeilijk toegankelijk voor buggy’s.


Praktisch

INSCHRIJVEN

Wandel je mee op zondag 1 september? Schrijf je dan voor je vertrek gratis in. Zo ben je onderweg verzekerd. Inschrijven kan ter plaatse in Huizingen of Dilbeek tussen 08u00 en 13u00 of via onderstaande link.

 SCHRIJF JE IN!


Om ervoor te zorgen dat iedereen verzekerd is, dien je ieder lid van je gezin apart in te schrijven. Je inschrijving is niet bindend. Je kan op de dag zelf nog beslissen aan welke tocht je wil deelnemen.

 

STARTLOCATIE & STARTUREN

Huizingen

De wandelingen starten aan de evenementenweide in Provinciedomein Huizingen (Henry Torleylaan 100). Je kan vrij starten. De inschrijvingen zijn open tussen 08u00 en 13u00.

Dilbeek
De wandelingen starten aan CC Westrand (Kamerijklaan 46). Je kan er vrij starten. De inschrijvingen zijn open tussen 08u00 en 13u00.

 

PARCOURS

Vanaf zo’n 10 dagen voor het evenement zullen alle parcoursen online beschikbaar zijn.