WANDELEN

Brabants trekpaard voor Herisemmolen

Huizingen

Vanuit Huizingen wandel je langs de mooiste plekjes van de Groene Gordel. Alle wandelingen zijn geschikt voor families, recreanten en geoefende wandelaars. De wandelingen starten vanuit het Provinciedomein Huizingen. Sommige wandelingen kan je ook aanvatten aan het Lambiekcentrum in Alsemberg, waar parking voorzien is. Je leert er alle geheimen kennen van de lambiekbieren uit de Zennevallei en het Pajottenland en kan er genieten van een gratis proevertje!

  • Familiewandeling van 5 km door het Provinciedomein met haar gerestaureerde rotstuin en langs het grondgebied van Brabantse trekpaarden.
  • Herisemwandeling van 10 km richting de papiermolen 'Herisem' in Alsemberg en door het Begijnenbos.
  • Erfgoedwandeling van 15 km richting de papiermolen en het kasteel 'Beaulieu', langs een alpacaboerderij en het Lambiekcentrum in Alsemberg, waar je een gratis proevertje krijgt. Je kan deze wandeling ook aanvatten aan het Lambiekcentrum.
  • Sportieve wandeling van 20 km langs de mooiste plekjes van Huizingen en omstreken. Je kan starten aan het Provinciedomein of aan het Lambiekcentrum in Alsemberg. Het Lambiekcentrum is zeker een bezoekje waard! 
  • Lambiekwandeling: Aan het Lambiekcentrum in Alsemberg start nog een familiewandeling van 5 km richting de papiermolen 'Herisem'. 
  • Historische erfgoedwandeling: Een gids leidt je door de vernieuwde rotstuin in het Provinciedomein van Huizingen.

Tervuren

Wandelaars kunnen de Vlaamse Rand ontdekken tijdens één van de gratis wandelingen, geschikt voor families, recreanten en geoefende wandelaars. Je start aan de markt van Tervuren.

  • Eco-wandelingen doorheen Tervuren, Kraainem en Wezembeek, deels begeleid door een gids die meer informatie verschaft over projecten van de Vlaamse Landmaatschappij. Keuze uit 13 of 21 km.
  • Wieltjeswandeling 'op het LEUKSte pad'  in het park van Tervuren, toegankelijk voor rolstoelen, rolators en loopfietsjes. Je vindt er leuke spelletjes en raadsels op je pad om je Lenigheid, Evenwicht, Uithouding, Kracht en Snelheid te testen. De oefeningen zijn ook geschikt voor minder mobiele wandelaars en rolstoelgebruikers. Deze wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met Gezinssport Vlaanderen.

INSCHRIJVEN

Wandel je mee op zondag 2 september? Schrijf je dan voor je vertrek gratis in. Zo ben je onderweg verzekerd. Inschrijven kan ter plaatse in Huizingen of Tervuren tussen 08u00 en 13u00 of via onderstaande link.

Ik schrijf me in!

 

Om ervoor te zorgen dat iedereen verzekerd is, dien je ieder lid van je gezin apart in te schrijven. Je inschrijving is niet bindend. Je kan op de dag zelf nog beslissen aan welke tocht je wil deelnemen.

STARTLOCATIE & STARTUREN

Huizingen
De wandelingen starten aan de evenementenweide in Provinciedomein Huizingen. Je kan de hele dag door vrij starten.
De inschrijvingen zijn open tussen 08u00 en 13u00.


Tervuren
De wandelingen starten aan de markt van Tervuren, richting de Leuvensesteenweg. Je kan de hele dag door vrij starten. 
De inschrijvingen zijn open tussen 08u00 en 13u00.