over ons

Wat is het Gordelfestival?

Het Gordelfestival belicht de vele bijzondere kenmerken en kwaliteiten van de Groene Gordel en de Vlaamse Rand rond Brussel. Doorheen al zijn initiatieven en invalshoeken wil het Gordelfestival het Vlaamse karakter van de streek bevorderen en ondersteunen. De regio toont Vlaanderen dan ook op zijn mooist: gastvrij, aantrekkelijk en veelzijdig, voor wie er woont en voor elke bezoeker.


De organisatoren vzw ‘de Rand’, Sport Vlaanderen en Provincie Vlaams-Brabant laten sportieve recreanten, nieuwsgierige cultuurliefhebbers, families met kinderen, levensgenieters, etc. een boeiende zomer beleven, boordevol sportieve, toeristische en culturele evenementen, met in 2017 zondag 3 september als hoogtepunt.

Op zondag 4 september is Provinciedomein Huizingen hét trefpunt en druivengemeente Overijse de focusgemeente. Om het Vlaams karakter van de Vlaamse Rand extra te beklemtonen zijn we die dag ook met activiteiten aanwezig in de faciliteitengemeenten Sint-Genesius-Rode, Wezembeek-Oppem, Kraainem en Wemmel en in gemeenschapscentrum de Bosuil in Jezus-Eik.

De voertaal van het Gordelfestival is het Nederlands maar uiteraard worden ook anderstaligen uitgenodigd om de Groene Gordel en de Vlaamse Rand en te ontdekken. Iedereen is welkom.

Deelnemers aan het Gordelfestival schrijven zich in in een lange traditie die teruggaat tot in 1981. Lees meer over de geschiedenis van de Gordel en het Gordelfestival