Toegankelijkheid

Toegankelijkheid troef!

Ook dit jaar is iedereen welkom op het Gordelfestival. Zowel in Provinciedomein Huizingen als in Dilbeek zetten we volop in op toegankelijkheid en leveren we extra inspanningen voor bezoekers met een beperking. Hieronder vind je de informatie per locatie.


PROVINCIEDOMEIN HUIZINGEN

Samen met Inter willen we het Gordelfestival integraal toegankelijk te maken, zodat ook bezoekers met een beperking zonder zorgen kunnen genieten van het festival.

Wie gebruik wil maken van voorbehouden parking, of een manuele rolstoel wenst te ontlenen in Provinciedomein Huizingen, dient dit ten laatste op 28 augustus aan te vragen via dit formulier.

 

 • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op ADL-assistenten (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen). Zij helpen een handje waar nodig: verplaatsing, een toiletbezoek, eten of drinken, een probleem met de rolstoel, etc. De ADL-assistenten, herkenbaar aan een wit hesje met Inter-logo, zijn te vinden aan de infostand bij de hoofdparking en het rolstoelpodium, alsook verspreid over het festivalterrein. Aarzel niet om een ADL-assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken. 
 
 • Er is een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een beperking. Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen. Onze vrijwilligers wijzen je de weg vanaf de Inter-infostand bij de hoofdparking.
 • In het Muziekdorp staat een overdekt rolstoelpodium waar rolstoelgebruikers, maar ook mensen met krukken, mensen met autismespectrumstoornissen, etc. de concerten goed kunnen bekijken. Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen met een handicap er gebruik van kunnen maken, kan er maximaal één vriend of kennis mee op dit platform.

 • Voor mensen met een hoorapparaat die de muziekoptredens wensen te volgen zijn er draadloze tourguide-systemen voorzien. Deze systemen staan in verbinding met de PA-installatie en kunnen rechtstreeks aangesloten worden op je hoorapparaat. Je kan de muziek hierdoor veel beter horen en storende bijgeluiden worden uitgeschakeld. Het volume kan je zelf bepalen. Meer info kan je ter plaatse krijgen bij de ADL-assistenten aan het rolstoelpodium, waar je de apparaatjes kan ontlenen.

 • Bij het concert van de Kaatje, Radio Oorwoud en #LikeMe zal er eveneens een tolk Vlaamse gebarentaal zijn. Deze tolk is goed zichtbaar vanaf de omgeving van het rolstoelpodium.

  Tijdens de concerten wordt er gebruik gemaakt van stroboscooplicht. Heb je een (fotogevoelige) vorm van epilepsie, wees dan voorzichtig.
 • Op het festivalterrein zijn er aangepaste toiletten. In alle toiletzones en bij het rolstoelplatform is er een aangepast toilet.
 • Blindengeleide- en assistentiehonden zijn welkom op het festivalterrein.
 • Wij voorzien voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Hiervoor is een doorlaatbewijs nodig dat op voorhand moet worden aangevraagd via het online formulier. Het aantal plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang met je aanvraag! 
 • Tijdens het festival zijn manuele rolstoelen beschikbaar. Graag vooraf reserveren via het online formulier, aangezien het aantal beperkt is. Personen die zich kunnen verplaatsen, worden gevraagd hun scootmobiel te parkeren en over te stappen naar een manuele rolstoel. De manuele rolstoelen zijn beschikbaar aan de Inter-infostand bij de hoofdparking. Personen die zich helemaal niet kunnen verplaatsen, kunnen hun scootmobiel op het festivalterrein gebruiken.

 • Wens je omwille van je functiebeperking een klapstoel mee te brengen, dan kan dat.

 • Nood aan rolstoeltoegankelijk vervoer naar het Gordelfestival? Contacteer Mobiliteitscentrale Vlaams-Brabant via mobiliteitscentrale@vlaamsbrabant.be of het gratis infonummer 0800/26 990.


Contact Huizingen

Heb je bijkomende vragen, of ter plaatse assistentie of specifieke aanpassingen nodig? Geef ons een seintje (vóór 28 augustus 2019) op het nummer 0477 86 36 13 of stuur een mail naar leen.vanelderen@inter.vlaanderen. We bekijken samen de mogelijkheden.

Ben je op het terrein en heb je assistentie nodig? Bel 0486 67 17 32 (dit nummer is enkel tijdens het Gordelfestival bereikbaar). In samenwerking met Inter.DILBEEK


Het evenemententerrein in Dilbeek is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en personen met een beperking. 

 

 • Wij voorzien voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. 
  Wens je hiervan gebruik te maken? Dien een aanvraag in via info@gordelfestival.be met als onderwerp: 'Toegankelijkheid Dilbeek'
 • Op het festivalterrein zijn er aangepaste toiletten.
 • Op de festivalweide staat een rolstoelpodium waar rolstoelgebruikers, maar ook mensen met krukken, mensen met autismespectrumstoornissen, etc. de concerten goed kunnen bekijken. Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen met een functiebeperking er gebruik van kunnen maken, kan er maximaal één vriend of kennis mee op dit platform.
 • Blindengeleide- en assistentiehonden zijn welkom op het festivalterrein.
 • Bereikbaarheid: Nood aan rolstoeltoegankelijk vervoer naar het Gordelfestival? Contacteer Mobiliteitscentrale Vlaams-Brabant via mobiliteitscentrale@vlaamsbrabant.be of het gratis infonummer 0800/26 990.
 


Contact Dilbeek

Heb je specifieke wensen of vragen? Stuur dan een mailtje naar info@gordelfestival.be met als onderwerp 'Toegankelijkheid Dilbeek' of bel naar 078/05.10.80. We bekijken samen de mogelijkheden.