Toegankelijkheid

Toegankelijkheid troef!

Ook dit jaar is iedereen welkom op het Gordelfestival. Samen met Inter zetten we, zowel in Provinciedomein Huizingen als in Coloma Sint-Pieters-Leeuw, volop in op toegankelijkheid en leveren we extra inspanningen voor bezoekers met een beperking. Hieronder vind je de informatie per locatie: Provinciedomein Huizingen - Colomapark Sint-Pieters-Leeuw.

PROVINCIEDOMEIN HUIZINGEN

Wie een klapstoel wil meebrengen, gebruik wil maken van parking of een manuele rolstoel wenst te ontlenen in provinciedomein Huizingen, dient dit ten laatste op 28 augustus aan te vragen via dit formulier.

 • Er is een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een beperking. Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen. Onze vrijwilligers wijzen je de weg vanaf de Inter-infostand bij de hoofdparking.
 • In het Muziekdorp staat een overdekt rolstoelpodium waar rolstoelgebruikers, maar ook mensen met krukken, mensen met autismespectrumstoornissen, etc. de concerten goed kunnen bekijken. Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen met een beperking er gebruik van kunnen maken, kan er maximaal één vriend of kennis mee op dit platform.
 • Wens je omwille van je beperking een klapstoel mee te brengen, dan kan dat. Hiervoor is een doorlaatbewijs nodig. Gelieve dit op voorhand aan te vragen via dit online formulier.
   
 
 • Voor mensen met een hoorapparaat die de muziekoptredens wensen te volgen zijn er draadloze tourguide-systemen voorzien. Deze systemen staan in verbinding met de PA-installatie en kunnen rechtstreeks aangesloten worden op je hoorapparaat. Je kan de muziek hierdoor veel beter horen en storende bijgeluiden worden uitgeschakeld. Het volume kan je zelf bepalen. Meer info kan je ter plaatse krijgen bij de ADL-assistenten aan het rolstoelpodium, waar je de apparaatjes kan ontlenen.
 • CM-1: Mensen met een hoorapparaat kunnen op de streekproductenmarkt gebruik maken van een Communication Master voor een goede verstaanbaarheid in gesprek met de standhouders. Deze CM-1 apparaatjes kunnen ontleend worden bij de infostand aan de fietsenstalling.
   
 • Bij de concerten van Stan Van Samang en Kapitein Winokio zal er eveneens een tolk Vlaamse gebarentaal zijn. Deze tolken zijn goed zichtbaar vanaf de omgeving van het rolstoelpodium.
  Tijdens de concerten wordt er gebruik gemaakt van stroboscooplicht. Heb je een (fotogevoelige) vorm van epilepsie, wees dan voorzichtig.
 • Op het festivalterrein zijn er aangepaste toiletten. In alle toiletzones is er een aangepast toilet.
 • Blindengeleide- en assistentiehonden zijn welkom op het festivalterrein.
   
 • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op ADL-assistenten. Zij helpen een handje waar nodig: verplaatsing, een toiletbezoek, eten of drinken, een probleem met de rolstoel, etc. De ADL-assistenten, herkenbaar aan een wit hesje met Inter-logo, zijn te vinden aan de infostand bij de hoofdparking en fietsenstalling, alsook verspreid over het festivalterrein. Aarzel niet om een ADL-assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken.
 • Tijdens het festival zijn manuele rolstoelen beschikbaar. Graag vooraf reserveren via het online formulier, aangezien het aantal beperkt is. Personen die zich kunnen verplaatsen, worden gevraagd hun scootmobiel te parkeren en over te stappen naar een manuele rolstoel. De manuele rolstoelen zijn beschikbaar aan de Inter-infostand bij de hoofdparking. Personen die zich helemaal niet kunnen verplaatsen, kunnen hun scootmobiel op het festivalterrein gebruiken.
 • Bereikbaarheid: De pendelbussen tussen het station van Halle en het Provinciedomein Huizingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

  Nood aan rolstoeltoegankelijk vervoer naar het Gordelfestival? Contacteer Mobiliteitscentrale Vlaams-Brabant via mobiliteitscentrale@vlaamsbrabant.be of het gratis infonummer 0800/26 990.COLOMAPARK SINT-PIETERS-LEEUW

In Sint-Pieters-Leeuw kan je op 3 september deelnemen aan een toegankelijke wandeling. Alle deelnemers met een beperking worden gevraagd vooraf in te schrijven via deze link  (ten laatste op 28 augustus). Er starten wandelingen om 10 en 11 uur. De route is 2,9 km lang en is drempelloos. De meeste rolstoelgebruikers zullen bij enkele korte maar stevige hellingen (in de directe omgeving van het kasteeldomein) toch hulp kunnen gebruiken. Heb je hiervoor geen eigen begeleider of vrees je dat dit voor jou te zwaar zal zijn? Dan kan je assistentie krijgen van een Inter-vrijwilliger. Vermeld dit dan in het inschrijvingsformulier.

 • Bereikbaarheid: de pendelbussen tussen de Makro en het Colomapark zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
 
 • Op het festivalterrein zijn er aangepaste toiletten. In alle toiletzones is er een aangepast toilet.
 • Op de festivalweide staat een rolstoelpodium waar rolstoelgebruikers, maar ook mensen met krukken, mensen met autismespectrumstoornissen, etc. de concerten goed kunnen bekijken. Omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen met een beperking er gebruik van kunnen maken, kan er maximaal één vriend of kennis mee op dit platform.
 • Blindengeleide- en assistentiehonden zijn welkom op het festivalterrein.
 • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op ADL-assistenten. Zij helpen een handje waar nodig: verplaatsing, een toiletbezoek, eten of drinken, een probleem met de rolstoel, etc. De ADL-assistenten, herkenbaar aan een wit hesje met Inter-logo, zijn te vinden aan de infostand in de hoofddreef, alsook verspreid over het festivalterrein. Aarzel niet om een ADL-assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken.
 • BereikbaarheidNood aan rolstoeltoegankelijk vervoer naar het Gordelfestival? Contacteer Mobiliteitscentrale Vlaams-Brabant via mobiliteitscentrale@vlaamsbrabant.be of het gratis infonummer 0800/26 990.

 

Op deze manier hopen we het Gordelfestival integraal toegankelijk te maken, zodat ook bezoekers met een beperking zonder zorgen kunnen genieten van het festival.
 

Contact Toegankelijkheid Gordelfestival

Heb je bijkomende vragen, of ter plaatse assistentie of specifieke aanpassingen nodig? Geef ons een seintje (vóór 25 augustus 2016) op het nummer 0477 86 36 13 of stuur een mail naar leen.vanelderen@inter.vlaanderen. We bekijken samen de mogelijkheden. 
Ben je op het terrein en heb je assistentie nodig? Bel 0478 74 80 56 (dit nummer is enkel tijdens het Gordelfestival bereikbaar).

 

In samenwerking met Inter.